به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیتالله نوری همدانی، ظهر امروز در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره بینالمللی ابن شهرآشوب مازندرانی با اشاره به ویژگیهای علمی-اخلاقی این شخصیت ارزشمند شیعی، گفتند: شناساندن علمای بزرگ که در قرون و اعصار گذشته توانستند اسلام ناب، تشیع و مکتب اهلبیت(ع) را بشناسانند، بسیار ضروری و کار ارزشمندی است.
ایشان افزودند: علمای شیعه، در راه شناساندن مکتب اهلبیت(ع) به زندان رفته و یا دراین راه شهید شدند، اما توانستند این مکتب را با آوازه بلند نگه دارند.
معظمله اضافه کردند: هرچه برای شناساندن عظمت بلند علمایی چون ابن شهر آشوب که مقام علمی بسیار بالایی دارد، تلاش کنیم، به ترویج مکتب اهل بیت(ع) کمک کردهایم.
این مرجع تقلید به علمای خطه مازندران اشاره کرد و اظهار داشتند: در مازندران آیات و علمای بزرگی تربیت شدند، اما ابن شهرآشوب از همه آنها بالاتر است، هرچند متأسفانه تا کنون معرفی نشده است.
حضرت آیتالله نوری همدانی، برگزاری کنگره ابن شهرآشوب را کاری قابل تقدیر دانسته و گفتند: بلندآوازاگی ایشان به اندازهای است که ما به این راحتی نمیتوانیم آن را بیان کنیم.
ایشان با بیان حدیثی از پیامبر اسلام(ص)، یادآور شدند: پیامبر اعظم(ص) فرمودند: «هر صد سال خداوند یک نفر از علما را برای احیاء و تجدید اسلام بر میانگیزد» ابن شهرآشوب مصداق این حدیث شریف است که در عمر شریف خود توانست اسلام و تشیع را احیاء و تجدید کند.
معظمله، حضرت امام(ره) را مصداق این حدیث پیامبر(ص) بیان کرده و خاطرنشان ساختند: در عصر حاض نیز حضرت امام(ره) بار دیگر اسلام را احیاء و تجدید کردند و با بیدارگری، اسلام ناب را به دنیا معرفی نمودند که نتیجه آن انقلابهای مردمی منطقه است.
* ابن شهر آشوب سرآمد بود
این مرجع تقلید با بیان این که ابن شهرآشوب ذوعلم بودند، گفتند:این عالم جلیل القدر در علم رجال، ادبیات، اصول، فقه و علوم ادبی سرآمد بودند.
حضرت آیت آلله نوری همدانی به کتاب «مناقب» ابن شهرآشوب اشاره و اظهار داشتند: کتاب مناقب دریاست، در هیچ کتابی چنین مطالبی وجود ندارد و باید یک گروه علمی و تخصصی انتخاب شد تا مدارک کتاب را پیدا و بازنگری نمایند.
ایشان با بیان این که باید برای معرفی کتاب «مناقب»، این اثر ارزشمند به زبان فارسی ترجمه شود، گفتند: باید این کتاب به زبان فارسی ترجمه شود تا مردم ببینند یک فرد در معرفی مکتب اهلبیت(ع) چه اندازه محیط و مطلع بوده است.
این مرجع تقلید با تاکید بر این که کتاب «مناقب» به اندازهای جالب و جذاب است که انسان از مطالعه آن خسته نمیشود، به برخی دیگر از ویژگیهای ابن شهرآشوب اشاره کرده و افزودند: ابن شهرآشوب در هشت سالگی قرآن را حفظ کرد و با نبوغ علمی بسار بالایی که داشتند: با سفر به بغداد و حله وحلب، درس و بحث بسیار وسیعی داشتند و توانستند شاگردان بسیار زیادی راتربیت کنند.
حضرت آیتالله نوری همدانی به مقبره ابن شهرآشوب اشاره کرده و گفتند: خدمت ابن شهرآشوب به اسلام کمتر از اصحاب پیامبر(ص) نیست و قبرستانی که ایشان در سوریه مدفون بودند، از بین رفته است و مقبرهای ندارند؛ بنابراین علمای مازندران با همت بلند، باید یک مقبره و صحن و سرای با شکوه برای این عالم شیعی ایجاد کنند.
* رهنمودهای مراجع راهگشاست
در ابتدی این دیدار، آیتالله طبرسی، نماینده ولی فقیه درمازندران با اشاره به دیدارهای اعضای ستاد برگزاری کنگره ابن شهرآشوب با مراجع عظام، گفت: رهنمودهای مراجع تقلید در برگزاری این کنگره بسیار راهشگاست.
وی ادامه داد: حضرت آیتالله نوری همدانی از مراجع جامع در اصول فقه و رجال هستند که شاگردان زیادی تربیت نمودهاند و نسبت به ابن شهرآشوب نیز اطلاعات بسیار خوبی دارند که امیدواریم با توشهای که از رهنمودهای ایشان میگیریم، بتوانیم کنگرهای در خور شأن برگزار کنیم.